logoEI OLE MITÄÄN SYYTÄ PILATA NYKYHETKEÄ MUREHTIMALLA TULEVAISUUTTA

AIKI JUKU RINGHA'n pääkouluttajana toimii Kustaa Ylitalo

Syntynyt: joulukuussa 1971
Asuinpaikka: Renko (tunnettiin 1470-luvulla nimellä Ringha)
Ammatillinen koulutus: Filosofian maisteri, liikunnanohjaaja, valmentaja- ja ohjaajakouluttajan erikoistumisopinnot
Muu koulutus: 5. dan shidoin Aikikai aikido, Kansainvälinen qigong -ohjaajakoulutus, 2. duan Jianshen qigong (terveys qigong)

oma kuva 19.6.2013
Kuva: Jarkko Tuominen

KUKA MINÄ OLEN?

Olen Hämeen hiljaisten metsien ja savisten peltojen keskellä kasvanut maailmaan uteliaisuudella suhtautuva liikunta-alan osaaja, budoka, ikuinen seikkailija ja itseni kehittäjä.

Nuorena harrastin puissa kiipeilyä, metsissä samoilua, joskus eksymistäkin, hiihtämistä ja umpihankijuoksua, tervaskantojen repimistä maasta, järvessä ja joessa uintia sekä sarjakuvien piirtämistä ja kirjallisuutta. Myöhemmin olen yllä mainittujen harrastusten lisäksi sivistänyt itseäni paitsi liikunta-alaa niin myös humanistisia aineita kuten historiaa ja filosofiaa opiskelemalla.

Jo pikkupojasta lähtien vaivannut sisäinen levottomuus, vilkas mielikuvitus ja seikkailunjano on ajanut minut etsimään uusia paikkoja ja kokemuksia niin täältä Hämeen metsien perukoilta, pohjoisen erämaista, jäämereltä, Siperian junaradalta, Altain vuorilta, Mongolian aroilta kuin Kaukoidän suurkaupungeistakin.

Lähtölaukaus liikunta-alalle ja budokaksi kasvamiseen tapahtui minun kohdallani yli 25 vuotta sitten, kun marssin elämäni ensimmäistä kertaa tatamille ja sain ensikosketuksen budo-lajeihin. Innostuin aikidosta, karatesta, kiinalaisista lajeista sekä vanhoista miekkataidoista niin, että aloin harjoitella niitä päivittäin. Minusta tuli intohimoinen budon treenaaja ja sitä olen vieläkin. Tosin työ ja 7-vuotias urheileva Melina-tytär pitävät huolen siitä, että treenejä ei enää nykyisin kerry samaan tahtiin kuin joskus aiemmin. Samalla kuitenkin oma ymmärrys valmentamisesta on laajentunut ja kasvanut, kun olen viettänyt yhä enemmän aikaa taitoluisteluareenan ja voimistelu- ja sirkussalin reunalla oman tyttären treenaamista katsellen. 

 Omasta mielestäni olen sivistynyt metsien samurai, jolle budon harjoittelu, liikunta ja urheilu ovat elämäntapa, työ ja harrastus.


Kokemukseni liikunta-alan koulutus-, ohjaus ja opetustehtävistä sekä kehittämistyöstä:
Olen tehnyt valmentaja- ja ohjaajakoulutusten kehitys-, suunnittelu ja koulutustyötä useille lajiliitoille sekä liikuntajärjestöille vuodesta 1998. Viimeiset seitsemän vuotta olen työskennellyt Päijät-Hämeen Liikunta ja Urheilun palveluksessa ja vastannut mm. liikunnan aluejärjestöjen valtakunnallisesta valmentaja- ja ohjaajakouluksen kehittämistyöstä. Tällä hetkellä tittelini on seurakehittäjä.

Käytännön liikunnanohjaustyötä ja kehon hallinnan opetusta olen tehnyt niin seniori- ja aikuisryhmien, lasten liikunnan, kuntoutuksen kuin urheilijoiden ja näyttelijöidenkin parissa vuodesta 1997.

Aikidon ohjaustehtävissä olen toiminut vuodesta 1994, Lahti Yuko Aikikai ry:n päävalmentajana vuosina 2000-2015. Vuoden 2016 alussa aloitin uudessa pestissä Suomen Aikidoliiton liittovalmentajana ja teknisen valiokunnan jäsenenä. Viikkotreenejä ohjaan  säännöllisesti Hämeenlinnassa ja Riihimäellä ja viikonloppuleirejä eri puolilla Suomea. Olen ohjannut vuosien varrella yli sata aikidoleiriä noin kahdessakymmenessä eri seurassa. Tärkein opettajani aikidossa on Kazuo Igarashi-sensei 7.dan. Muita merkittäviä aikidollisia vaikuttajiani ovat olleet Yasuo Kobayashi 8.dan, Tetsutaka Sugawara 7.dan, Petteri Silenius 6.dan, HP Virkki 5.dan sekä Christian Tissier 8. dan ja hänen oppilaansa Michelin Tissier 6. dan ja Pascal Guillemin 6. dan. 

 

Qigong -ohjaajana olen toiminut vuodesta 2000 asti. Olen ohjannut qigongia useille erilaisille ryhmille, yhteisöille ja yksityishenkilöille. Lahti Yuko Aikikain qigong'in pääohjaajana olen toiminut vuosina 2005-2015. Tärkeimmät opettajani qigongin saralla ovat Takashi Tsumura-sensei sekä Kauko Uusoksa.

 

Ihmisen on hyvä olla vanhan äärellä -artikkeli Hämeenlinnan kaupunkiuutisissa 1.4.2017

 

Suomen Aikidoliiton 45-vuotisjuhlanäytös 27.9.2015. Ukena Kimmo Salokannel. Kuva: Henrik Ojamo